Categorie archief: Geen categorie

Vaccin van Verlichting

blog zwemmen met mondkapjes

Potverdorie!

Is het al weer meer dan een jaar, een JAAR, geleden dat ik schreef over dat nieuwe woord ‘Pandemie’ en een paar weekjes om de Curve te Flattenen?

Ongelooflijk.

Ik bedoel, ik kan er niet aan wennen. De gezichtsmaskers, het afstand houden, school als klapdeur (open-dicht, open-dicht), angst angst angst op de tv, Facebook-jail als je iets anders zegt dan NOS en RTL, politie en ME die honden laten doorbijten in allang overmeesterde demonstranten, vrouwen die met waterkannonnen hier in mijn achtertuin letterlijk tegen de fietsenstalling worden gesmakt.

Maar waar ik vooral niet aan kan wennen is het feit dat veel mensen prima gewend lijken te zijn aan dit alles. En wat er ook voor nieuwe onbegrijpelijkheden, sorry ‘maatregelen’,  worden afgekondigd op de Staatspropaganda machines; drie-dubbele mondkapjes, sex hebben door een gat in de muur, want ja, Corona heeft het op je gezicht gemunt, een avondklok, want Corona is een nachtdier, de overheid die bepaalt of je je oma überhaupt mag zien of knuffelen (vraag het je oma zelf wat ze wil!), ik noem maar wat hoor, ik vermoed dat deze personen daar ook zonder enige gedachtegang van zichzelf aan meedoen en in no time aan wennen.  Ik weet dat zeker als ik iemand op de fiets zie zitten, of alleen in zijn auto, met een mondkap op met daar doorheen een brandende sigaret. Of bijvoorbeeld het mondkapje snel even verwijderen om zich vol te proppen met ‘eten’ van de Mc, om vervolgens bij te komen uit de junkfoodroes om zich panisch te herinneren dat het heel ongezond is om zonder gezichtsbedekking patat te eten. Als je je nu aangevallen voelt door mijn woorden, dan spijt me dat niet echt. Ik vind het lullig voor je, ik probeer je niet te kwetsen. Maar wat jij doet met mijn woorden is uiteindelijk niet mijn verantwoordelijkheid. Net zo min als andersom. En ik krijg ook wel het een en ander naar mijn hoofd geslingerd.

Zoals je ziet ben ik wat anders over de zaken gaan denken. Zo’n jaar doet wat met een mens. Ik geloof oprecht dat Wappies snel met wat nieuwe complottheorieën moeten komen, er is een reputatie hoog te houden. Immers, de meeste ideeën die een jaar geleden beschimpt werden, waarvoor je tot de orde werd geroepen door je medemens en letterlijk bestraft werd door Mark en Hugo (wat doen zij eigenlijk nog steeds in Den Haag?), zijn al uitgekomen of onderweg. Zie de testmaatschappij, het vaccinatiepaspoort, het feit dat men nu al zeker weet dat Corona zal blijven, er steeds meer mutanten zullen komen, en dat dit alles alleen opgelost kan worden door elk kwartaal een ‘prik’. The Great Reset oftewel Build Back Better oftewel New World Order, elke regering ter wereld heeft het erover, en toch mag je er niet over praten als burger, want dat is nog steeds een complottheorie. Serieus.

En wat is dat met al die censuur? Schrijven over hoe je je immuunsysteem (ja ik weet het, heel erg achterhaald, een eigen immuunsysteem dat ziektekiemen voor je bestrijdt) kunt versterken is ook al verboden, terroristisch, zelfs. Serieus.

En dan die prik. Heerlijk eufemisme trouwens. Zo breng je je waar aan de man! Hulde. Weet je, wat maakt het eigenlijk uit wat erin zit? Serieus. Je weet toch ook niet wat er in een frikadel zit. Ik weet niet eens of het “frika-del ‘is, of ‘frikan-del’. Nou ja, ik heb het net even gegoogled en nu weet ik dus wel wat er in een frikadel zit. Of in een frikandel. Ik houd er nog steeds niet van en als ik dat wel deed, twijfel ik of ik zou willen dat iemand er een in mijn bovenarm injecteerde. Het lijkt me gewoon niet zo fijn als er straks magneten aan me blijven plakken. Of baby-frikadelletjes uit m’n neus groeien. En dat is nog een relatief klein ongemak. Je weet toch dat de vaccins technisch gezien geen ‘vaccin’ zouden mogen heten en dat ‘gentherapie’ een veel passender term is? Je weet toch dat de ‘vaccins’ niet zijn goedgekeurd, maar alleen zijn toegestaan in geval van nood? Je weet toch dat er geen dierproeven zijn uitgevoerd en dat dit een nu, as we speak, lopend wereldwijd experiment is? Als je hem dan toch wilt, super! Maar ik wil hem niet.

Ik betwijfel of een pandemie een 24 uur per dag aanhoudende reclame-campagne nodig heeft om tot de mensen door te dringen. Ik bedoel, zodra ik mensen en dieren met bosjes tegelijk bloedend op de grond zie vallen, dan snap ik zelf ook wel dat er misschien iets aan de hand is. Ik ben dan wel geen technocraat, basisschoolleraar, of lid van een vooraanstaande familie, maar dat snap ik geloof ik nog wel.

Misschien moeten we de boel maar omdraaien. In plaats van de ‘vaccinweigeraars’ (weer zo’n manipulatieve term, ik ‘weiger’ toch ook geen borstvergroting) de schuld te geven van de voortdurende pandemie, moeten we misschien wel de vaccin- accepteerders aankijken. Hoe houdt deze waanzin, deze collectieve psychose, ooit op, als we ons allemaal braaf (genetisch)  laten manipuleren? Als we gewoon doen wat ons gezegd wordt zonder enige logica erachter en met heel veel collateral damage? Als we dit allemaal doen, met alle mogelijke gevolgen van dien, omdat we ons leven terug willen? Omdat we bier willen, op een terras. Omdat we op vakantie willen.

Serieus.

Denk je echt dat je je leven van voor 2020 terug krijgt door je mouw keer op keer op te stropen? Want het blijft niet bij 2 spuiten, dat is al duidelijk. Hoeveel wortels moeten je voorgehouden worden en weer afgepakt, voor je uit je Stockholm-syndroom ontwaakt? Nee, de regering is niet je moeder en heeft in dit geval niet het beste met je voor. Het wordt niet allemaal wel goed voor je geregeld. Dat moet je zelf doen. En dat begint met niet wegkijken. Niet goedpraten. Niet normaal maken wat niet normaal is. Bloedserieus.

En als je denkt dat zieke mensen mij niet aan het hart gaan, dan ken je mij niet. Ik vraag trouwens niet of iedereen wil gaan demonstreren, of leden van de (pseudo-) regering voor de rechter wil slepen, of oma wil vermoorden door haar te lang en te strak te knuffelen of haar aan te steken met Ebola. Wat ik wel vraag is, als je, net als ik, ziet dat er hier dingen niet kloppen, dat er onacceptabele, niet passende regels worden opgelegd die schade toebrengen aan onze kinderen en eigenlijk iedereen, om je er niet aan te houden, zo mogelijk. Ik ga ook niet speciaal naar de appie om daar over een kwetsbaar ogend individu te hoesten. Sterker nog, als ik flink hoest blijf ik thuis. Maar als ik ga, heb ik geen klachten en draag ik geen mondbedekking. Ik zal wel uit je buurt blijven, om jouw angst te respecteren.  Als je een knuffel wilt, kun je er zo veel krijgen als  je wilt. Mij maakt het niet uit.

En als je dit allemaal niet wilt of durft of twijfelt, en gewoon je eigen ding wilt doen, je richt op het positieve, op het licht, op alles wat mooi en goed is, dan vind ik dat ook fantastisch. Je straalt daarmee zoveel positiviteit uit, dat ik zeker weet dat dat ook helpt (op een minder direct zichtbare manier misschien, maar dat mag de pret zeker niet drukken). Je zult mensen inspireren om ook het beste uit zichzelf te halen.  Je wordt dan een levengevend virus, een immuunbooster, een vaccin van Verlichting, want positiviteit en vreugde zijn besmettelijk. Besmettelijker dan Corona durf ik wel te stellen.

blog saamhorigheid